Składniki:
2 szklanki surowej, startej marchewki
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
1 szklanka rozgniecionego ananasa
1,5 szklanki oleju roślinnego
3 jajka
3 szklanki mąki
1,5 – 2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku dopieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki wanilii

Roztrzepać w misce jajka, dodać cukier i olej. Dobrze wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać przez sito. Wsypać do miski z jajami, cukrem i olejem. Dokładnie wymieszać. Włożyć marchewkę, ananasa, posiekane orzechy i wanilię. Ciasto wlać do posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Piec około 50 minut w temp.180 stopni.

Kategorie: Kulinaria

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder